În inima Transilvaniei, unde modernitatea și istoria sunt în armonie, Casa fără colțuri se impune ca un simbol al inovației în designul arhitectural. Situată în zona Andrei Mureșanu, din Cluj-Napoca, nu este doar o locuință, ci un tribut adus naturii și o formă de viață fluidă.

     Concepută și construită de arhitectul Costin Iancu Laurean, Casa fără colțuri captează esența stilului distinctiv al lui Antoni Gaudi și îl împletește cu frumusețea curbată a Art Nouveau. Casa nu este doar o structură locuibilă, este un locuință în care forma este liberă să se desfășoare, neîngrădită de rigiditatea unghiurilor drepte.

     Arhitectura casei reflectă o abordare organică, toate liniile și curbele fiind concepute pentru a evoca fluxuri naturale, cum ar fi ondulația și răsucirea frunzelor copacilor sau curbele sinuoase ale unui râu. În acest tablou arhitectural, fiecare element are un scop, fiecare detaliu are o poveste și fiecare unghi se transformă într-o curbă care induce visul.

     Pereții exteriori ai casei sunt decorați cu Sgraffito, o tehnică antică ce aduce un omagiu lucrului manual și meșteșugului: cele trei straturi suprapuse nu numai că adaugă profunzime vizuală, dar mărturisesc și dedicarea față de arta detaliilor subtile. Sgraffito nu este doar o tehnică decorativă, ci un dialog între arhitect și material, în care fiecare canelură săpată în tencuială devine parte a unei povești mai mari.

     Casa fără colțuri nu este doar o clădire, ci o experiență, un mod de a trăi și de a simți. Prin fiecare element de design, rezidenții și vizitatorii sunt purtați într-o călătorie senzorială, descoperind bucuria spațiilor care curg și se îmbină unele cu altele și simțindu-se parte a unui întreg care este atât parte din ei înșiși, cât și parte din lumea exterioară.

     Ei intră într-un spațiu în care arta și funcționalitatea se îmbină, în care tradiția și inovația se contopesc, în care arhitectura însuflețește fiecare colț de natură.  Casa fără colțuri nu este doar o casă, ci o poveste scrisă în limbajul designului, o invitație deschisă la un dialog între om, artă și natură.